Topaas

 • Blauwe, Gele, Roze, Oranje, Bruine, Groene Topaas

  Topaas is een edelsteen die behoort tot de silicaatmineralen en is vaak te vinden in verschillende tinten van geel, bruin, groen, blauw en roze. De verschillende kleurvarianten worden in de benamingen steeds gelinkt aan de kleur: blauwe topaas, roze topaas, etc… Maar er bestaan ook speciale benamingen op de markt zoals Imperial Topaas, London Blue Topaas en Swiss Blue Topaas.

  De naam voor Imperial Topaas is ontstaan in negentiende-eeuws Rusland. Destijds waren de Oeral-bergen de belangrijkste bron van topaas, en de roze edelsteen die daar werd gewonnen, werd vernoemd naar de Russische tsaar. Het bezit van de edelsteen was beperkt tot de koninklijke familie. Vandaag is deze kleurvariant van topaas een van de meest waardevolle.
  London Blue Topaas is een specifieke variant van de topaasfamilie en staat bekend om zijn diepe, intense blauwe kleur. Deze blauwe edelsteen heeft vaak ook tinten grijs en groen.

  * Vindplaatsen: Topaas wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Brazilië, Sri Lanka, Pakistan, Rusland, Australië, Mexico, Myanmar (Birma) en de Verenigde Staten.
  * Geboortesteen van november (Imperial Topaas) en december (blauwe topaas)
  * Viert een 4de huwelijksverjaardag (blauwe topaas) en een 24ste huwelijksverjaardag (Imperial topaas)

Timeless elegance
in every piece

maak een afspraak