Diamant

 • Witte Diamant

  “A diamond is forever” deze iconische slogan uit 1947 draagt vandaag de dag nog steeds bij tot de immense populariteit van diamant in verlovings- en trouwringen. Het heeft een diepe betekenis en impliceert de eeuwigdurende en onveranderlijke liefde die wordt gesymboliseerd door een diamanten verlovingsring. Beroemdheden met een prachtige diamanten verlovingsring zijn o.a. Beyoncé, Amal Clooney, Gisèle Bundchen, Scarlet Johansson en Kim Kardashian. Ook de "Emily in Paris" ster Lily Collins draagt een prachtig diamanten exemplaar in rose cut.

  De beroemdste en meest kostbare diamant op aarde is de Kohinoor. Deze fenomenale steen werd gevonden in India. Deze diamant is sinds de 19e eeuw in het bezit van het Britse koningshuis.

  Diamant is het hardste materiaal dat op aarde wordt gevonden. Het is 58 keer harder dan eender welk ander materiaal in de natuur. Het wordt 10 op de schaal van Mohs gewaardeerd, wat betekent dat het niet kan worden bekrast door andere materialen behalve door een andere diamant.

  Diamanten worden beoordeeld aan de hand van 4 belangrijke criteria (de 4 C’s): Karaat gewicht (carat), kleur (color), zuiverheid (clarity) en slijp (cut). Deze criteria bepalen de kwaliteit en de waarde van een diamant. Deze 4C’s zijn van toepassing op witte diamanten. Diamant bestaat echter in alle kleuren, de zogenaamde "fancy colours". Deze fancy colours zijn zeer zeldzaam en gegeerd: geel, roze, blauw en rood.

  * Vindplaatsen: o.a. Botswana, Zuid-Afrika, Congo, Namibië, Rusland, Australië en Canada
  * Geboortesteen van april
  * Viert een 10de, een 60ste en een 75ste huwelijksverjaardag
 • Gele, Blauwe, Roze, Rode en Bruine Diamant

  Fancy gekleurde diamanten, ook wel bekend als gekleurde diamanten, komen voor in een heel divers kleurenpalet van geel, bruin, blauw, groen, roze en rood. Deze variaties ontstaan door specifieke elementen of onzuiverheden en/of een vervorming in hun kristalstructuur.

  Roze, gele en rode diamanten zijn veel zeldzamer dan witte diamanten. De kleur en de zuiverheid bepaald zeer sterk de prijs. Ze zijn enorm gegeerd voor verlovingsringen.

  Heidi Klum is in het bezit van een kanarie gele diamanten verlovingsring, Blake Lively is trotse eigenares van een roze diamanten verlovingsring en Jennifer Lopez kreeg een prachtig exemplaar met gele diamant van haar verloofde Ben Afflec.

  De meest zeldzame kleur in diamant is rood. De grootste en duurste rode diamant die ooit bovengehaald werd is de Moussaieff Red. Deze was ruw geschat 11 karaat groot. Na het slijpproces werd de diamant tot een prachtige trillion-cut gebracht en was deze nog 5,11 karaat.

Timeless elegance
in every piece

maak een afspraak