Beryl

 • Groene Smaragd

  Deze prachtige edelsteen met kenmerkende heldergroene kleur komt uit de Beryl familie. Deze felgroene kleur wordt gevormd door de aanwezigheid van Chromium. Een smaragd is zelden zuiver door de aanwezigheid van insluitsels die ook de naam “The garden of Emerald” krijgt. Hoe helderder de edelsteen, hoe kostbaarder.

  Het gebruik van smaragd in juwelen kent een lange geschiedenis. De Azteken en Inca beschavingen geloofden in de spirituele kracht van smaragd. Smaragd symboliseert eeuwige jeugd en schoonheid en was daarom ook de favoriete edelsteen van Cleopatra. De kroonjuwelen van Iran zou de grootste collectie ter wereld met smaragd zijn. Iconische actrices zoals Elisabeth Taylor en Marlene Dietrich droegen ook prachtige smaragden juwelen.

  Beroemdheden met een emerald verlovingsring: Jacky O, Halle Berry, Victoria Beckham, Dakota Johnson.

  * Vindplaatsen: Colombia, Brazilië, Rusland, Zambia en Zimbabwe.
  * Geboortesteen van mei.
  * Viert een 20ste en 35ste huwelijksverjaardag.
 • Blauwe Aquamarijn

  Samen met o.a. smaragd en morganiet behoort aquamarijn tot de Beryl familie. Aquamarijn is afgeleid van het Latijnse woord voor zeewater. Zoals de naam al suggereert, kan de steen variëren in kleur van groenachtig blauw tot lichtblauw-groen. De helderheid van de aquamarijn is eveneens adembenemend.
  De meerderheid van de stenen zijn heel licht blauw van kleur, een klein percentage heeft de intens blauwe kleur. Deze edelsteen symboliseert vertrouwen en vriendschap.

  De Santa Maria Aquamarijn is het neusje van de zalm onder de aquamarijnen. Deze heel specifieke levendige intens blauwe kleur heeft een diep verzadigde nuance van groen en is ronduit prachtig!

  Aquamarijn is geliefd onder royals. Zo bezat Queen Elisabeth ook een indrukwekkende collectie juwelen met aquamarijn.
  Meghan Markle schittert tegenwoordig met een prachtige aquamarijn cocktailring, deze was voorheen eigendom van wijlen Prinses Diana.

  * Vindplaatsen: Voornamelijk Brazilië, Madagaskar, Nigeria, Mozambique en Pakistan.
  * Het is de geboortesteen van maart
  * Viert een 19de huwelijksverjaardag.
 • Roze Morganiet

  Samen met smaragd en aquamarijn is morganiet zonder twijfel de meest bekende edelsteen uit de kleurrijke Beryl groep.
  De beste kleur is een diep magenta, maar de meeste morganiet stenen op de markt zijn baby roze van kleur. Celine Roelens werkt voor haar juwelencollecties enkel met de meest zeldzame exemplaren, zoals diep levendige of snoeproze varianten.

  * Vindplaatsen: Afghanistan, Brazilië, Madagaskar en de VS
 • Groene Beryl

  Zoals de naam al aangeeft, valt groene Beryl onder de Beryl familie. De kleur kan variëren van licht groen tot diepgroen. Soms kan groene Beryl ook een blauwgroene tint hebben, wat het dichter bij aquamarijn brengt in termen van kleur. De groene kleur komt door de aanwezigheid van ijzer.

  Vindplaatsen: o.a. Afganistan, Pakistan, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika.

Timeless elegance
in every piece

maak een afspraak