Granaat

 • Rode Rhodoliet Granaat

  Granaten zijn bijzonder mooie edelstenen. Je vindt ze in vele kleuren van rood, geel, groen, bruin en zelfs kleurloos. Rode granaat of Rhodoliet is het meest bekende. De meest bijzondere zijn de oranje versie: Mandarijn granaat, de paarse granaten: Koninklijke paarse granaat en de groene granaten: Tsavoriet. Celine Roelens werkt in haar collecties met prachtige granaten in alle kleuren. Zij selecteert zorgvuldig de meest bijzondere exemplaren.

  De naam "granaat" komt oorspronkelijk van het middeleeuwse Latijnse woord granatus, wat "granaatappel" betekent, verwijzend naar de gelijkenis in de rode kleur. Granaat werd al gebruikt in juwelen in het Oude Griekenland en het oude Egypte en in het oude Rome.

  In het Smithsonian institute, 1 van werelds meest prestigieuze museum en onderzoekscenter ter wereld, vindt men deze antieke haarspeld. Een grote roosgeslepen granaat siert de top. De pyroop granaatstenen die dit tiara-achtige juweel versieren, kwamen uit de historische mijnen in Bohemen (nu deel van de Tsjechische Republiek), en deze prachtige rode edelstenen waren uiterst populair tijdens het Victoriaanse tijdperk (1837-1901), toen dit stuk werd gemaakt.

  * Vindplaats: o.a. Brazilië, Madagaskar, Myanmar, Namibië, Sri Lanka, de VS, Tanzania, Mozambique, Sri Lanka, Iran, Kenya.
  * Geboortesteen van januari
  * Viert de 2de huwelijksverjaardag.
 • Groene Tsavoriet

  Tsavoriet granaat is buitengewoon. De naam "tsavoriet" is afgeleid van het Tsavo National Park in Kenia, waar deze edelsteen voor het eerst werd ontdekt in 1967. De kleur kan variëren van lichtgroen tot donker geelgroen en is steeds zeer intens van kleur.

  Deze bijzondere edelsteen verondersteld welvaart, succes en creatieve energie te bevorderen.
  Tsavoriet wordt voornamelijk gewonnen door kleinschalige mijnbouwoperaties in Oost-Afrika. Duurzame mijnbouwpraktijken worden steeds belangrijker om de impact op het milieu en de lokale gemeenschappen te minimaliseren.

  Vindplaats: Kenia en Tanzania

Timeless elegance
in every piece

maak een afspraak