Corundum

 • Blauwe Saffier

  Deze prachtige edelsteen is een van de meest bekende en waardevolle ter wereld. Samen met smaragd en robijn wordt saffier vaak aangeduid als de "grote drie" van edelstenen.

  Saffieren staan ​​vooral bekend om hun blauwe kleur, denk aan namen zoals Korenbloemblauw, Ceylon blauw en Koningsblauw.

  Deze edelsteen wordt geassocieerd met "koninklijkheid". Denk aan 's werelds beroemdste saffieren ring, de "Lady Diana Ring". Deze prachtige verlovingsring heeft een blauwe saffier van 12 Karaat en is gezet met 14 diamanten. Het was Lady Diana's verlovingsring en is nu in het bezit van Kate Middleton, de kroonprinses van Engeland. Dit klassieke stuk is ook een bron van inspiratie voor Celine. Een andere beroemde verlovingsring met een prachtige blauwe saffier is die van Jennifer Aniston.

  • Vindplaatsen: Sri Lanka, India, Birma, Australië, Thailand, Myanmar, Cambodja, Montana en Tanzania
  • Geboortesteen van september
  • Viert het 5e en 45e huwelijksjubileum
 • Rode Robijn

  Deze steen staat voor liefde en romantiek. In Sanskrit betekent ruby "ratnaraj" … dit betekent: De koning van de edelstenen. Dieprode robijnen zijn dan ook een van de meest waardevolle edelstenen ter wereld.
  Robijnen vindt men in verschillende kleurtinten van roze rood en "pigeon blood" tot donkerrood… De kleur hangt af vanwaar de stenen gemijnd worden. Grote exemplaren zijn zeer zeldzaam en veel kostbaarder dan diamant.
  Beroemde juwelen werden gemaakt met prachtige robijnen, o.a. de tiara van Prinses Mary van Denemarken en de verbluffende collectie van Elisabeth Taylor. Prachtige robijnen verlovingsringen worden gedragen door Katy Perry, Eva Longoria, Victoria Beckham en Jessica Simpson.

  * Vindplaatsen: voornamelijk Sri Lanka, Myanmar en Afrika
  * Geboortesteen van juli
  * Viert de 5de en 40ste huwelijksverjaardag.
 • Gele, Groene, Paarse, Oranje, Roze Saffier

  Saffier bestaat ook in verschillende andere prachtige kleuren dan blauw en deze zijn nog veel zeldzamer: “the fancy sapphires”.

  Slechts 9% van alle saffieren die gemijnd worden zijn roze, paars, geel of groen. Heel zeldzaam en dan ook heel waardevol zijn de prachtige roze-oranje saffieren uit Sri Lanka: de Padparadcha saffier. (lotus flower in Singhalese).

  Een beroemde verlovingsring met Padparadcha saffier vindt men rond de vinger van Prinses Eugenie van York. Jenny McCarthy draagt een witgouden verlovingsring met gele saffier en diamanten. En last but not least ... de witgouden verlovingsring met roze saffier van Nicole Ritchie.

  * Vindplaatsen: Sri Lanka, Australië, Burma, Thailand, Myanmar, India, Cambodja, Montana en Tanzania
  * Geboortesteen van september
  * Viert de 5de en 45ste huwelijksverjaardag

Timeless elegance
in every piece

maak een afspraak