over Celine

juwelen

ontwerpster

celine's passie voor intens vurige kleurstenen

Celine (°1980) is juweelontwerpster en edelsteenkundige én de inspiratie achter verschillende collecties waaronder "THE GOLDBEETLE" en “ADELINE”. Naast haar vaste collecties creëert ze voor haar klanten ook unieke stukken op maat.

Celine is een creatieve duizendpoot. Als kind won ze talloze teken- en voordrachtwedstrijden en sprong ze van het ene podium naar het andere voor theater- en muziekvoorstellingen. "Kunst" en "creativiteit" waren misschien wel haar eerste woorden. Haar ouders waren juweliers in hart en nieren en het familiebedrijf zorgde ervoor dat Celine alles wat glinstert en schittert, liefhad.

Na een jaar Grafisch Ontwerp begon de passie voor het maken van sieraden echt de overhand te nemen. Celine wilde een vak leren en stapte over naar de opleiding goudsmid-juweelontwerp in Antwerpen (België). Na haar opleiding liep ze stage bij verschillende buitenlandse ateliers (Italië, Duitsland, ...) en kreeg ze een baan bij de Diamond Club. Ze studeerde af als "Certified Gemologist & Diamond Grader" aan de Diamond High Council in Antwerpen (België).

Celine is heel gepassioneerd in haar werk. Ze is gespecialiseerd in uiterst zeldzame en zoals ze zelf zegt: intens vurige kleurstenen.

Denk maar aan Padparadscha-saffier, mandarijngranaat, indigoliet, Paraïba-toermalijn, rubelliet of Santa Maria-aquamarijn. Celine legt enthousiast uit: "Ik houd ervan om edelstenen te vinden en te selecteren. Ik werk op een zeer nauwgezette manier en stel telkens de lat hoger. Ik streef ernaar onweerstaanbare en unieke meesterwerken te creëren voor mijn klanten door stenen te combineren met puur vakmanschap en aantrekkelijk design."
Celine haalt haar inspiratie uit het beeld van sterke vrouwen. Met haar sieraden wil ze vrouwen dat extra beetje finesse en kracht geven in hun drukke, uitdagende en spannende leven. "Het is zo fijn wanneer een klant precies die ene kleur kan vinden die haar persoonlijkheid nog meer benadrukt", zegt Celine. Bij het ontwerpen van haar creaties kiest Celine resoluut voor kleur. Hierbij staan topkwaliteit gekleurde stenen en duurzaamheid bovenaan de lijst. Een zoektocht die haar naar de verste uithoeken van de wereld brengt. Haar beste toermalijnen komen uit Madagaskar, haar zeldzaamste saffieren uit Sri Lanka.

"Al mijn juweelontwerpen draaien om kleur," legt ze gepassioneerd uit. "Vaak denken mensen ten onrechte dat gekleurde edelstenen inferieur zijn. De mooiste exemplaren zijn veel zeldzamer en kostbaarder dan diamanten. Het is waar dat je soms wat langer moet zoeken naar de beste kwaliteit. De zoektocht naar de juiste steen kan wel maanden duren. Mijn leveranciers weten dat ik erg veeleisend ben. Ik wil mijn klanten alleen de mooiste en zeldzaamste stukken bieden

In 2020 lanceerde Celine haar eerste internationaal project "THE GOLDBEETLE". De merknaam is geïnspireerd op de zeldzame en gouden kever - Chrysina resplendens - die in Costa Rica leeft. De kever is een oud talisman dat geluk, wijsheid, respect en bescherming brengt aan degene die het draagt. Elke gelukskever is ontworpen door Celine en heeft zijn eigen naam en betekenis. Deze draagbare kunstwerkjes zijn gezet met zorgvuldig geselecteerde en zeer zeldzame edelstenen zoals tsavoriet, koninklijk paarse granaat, indigoliet, aquamarijn, mandarijngranaat of toermalijn. Ze worden met de hand vervaardigd door de beste ambachtslieden in Valenza, Italië, waar Celine meer dan 20 jaar geleden haar carrière begon."

maak een afspraak